Ořechová a rostlinná másla

Ořechová a rostlinná másla
Ořechová a rostlinná másla - mandlové, lísko oříškové, arašídové, kešu, máslo z vlašských ořechů, z konopných, dýňových a lněných semínek. Návod jak je vyrobit a dochutit.

  • mandlové máslo
  • lískoříškové máslo
  • kokosové máslo
  • máslo z vlašských ořechů
  • arasídové ( burákové máslo )
  • máslo z pekanových ořechů
  • článek o rostliných a ořechových máslech více....

Použití: místo klasického másla, margarínu, pomazánkových másel, smetanových sýrů a jiných pomazánek.

Jak vyrobit domácí ořechová a rostlinná másla?

před výrobou je vhodné ořechy a másla namočit několik hodin do vody, změknou, 

  • rozmixůjte ve vysokootáčkovém mixéru 100g ořechů nebo semínek s rostlinným jedlým olejem ( kokosový, konopný, lněný, sezamový atd...) do požadová krémové konzistence
  • na dochucení můžete použít vanilku, kakao, byliny, sůl, přírodní sladidla
  • nápadům se meze nekladou

Z čeho můžeme másla vyrobit?

  • ořechy
  • semínka
  • dochucení na sladko nebo na slano

Jak vyrobit ořechová mléka?

Kde koupit ořechová másla?