Koření

I moderní vědecké poznatky a výzkumy potvrzují to co již věděli dávné civilizace, že koření díky vyjímečným účinkům na lidské zdraví můžeme právem zařadit mezi superpotraviny. Vůně a chu´t je to co z koření dělá koření. Prospívají peristatice střev, podporují trávící proces a správné vstřebávání potravy. Např. Kurkuma, křen, česnek, hořčice, paprika, pepř, vanilka, máta.. o koření platí, pokud je používáme střídnmě, přináší nám nejen chuťové prožitky, ale též zdraví.

Co je koření?

jde o určitou výrazně chutnající nobo vonící látku většinou rostlinného původu. kořením rozumíme určité části rostlin používané pro zlepšení chuti, vůně, barvy a vzhledu připravovaných potravin, případně na jejich konzervování.

Koření a byliny v kuchyni

  • kurkuma
  • česnek
  • zázvor
  • kmín
  • jalovec
  • majoránka
  • křen
  • kopr
  • libeček
  • pažitka
  • petržel
  • paprika
  • pepř ( černý, bílý, kajenský )
  • skořice
  • hřebíček
  • kardamon
  • koriandr
Možnosti řazení