Mandle

Mandle jsou bohatým zdrojem omega kyselin, proteinů, minerálů - vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, selenu, železa a manganu a též vitaminů skupiny B ( B1, B6 ) a E.

Mandle a jejich účinky:

  • příznivý vliv na zdravou pleť, vlasy, nehty, kosti i zuby
  • vyšší obsah vápníku než v mléce
  • podporují svalovou hmotu
  • prospívají osteoporóze nebo demineralizací kostí
  • přispívají nervové soustavě
  • dodávají energii a vitalitu
  • antioxidant
  • neobsahuje cholesterol
  • bez lepku
  • překonává stres, únavu a depresi
  • pro výrobu madlového, při alergiích na kravské mléko
  • více...
  • podporují srdeční činnost

Mandle a způsob zpracování:

Použití: přímá konzumace, do salátů a snídaňových směsí a musli, sušeným ovocem, chutnají  v kombinaci se sýrem a vínem

Skladování: suché, chladné  a temné místo

Jak vyrobit mandlové mléko doma?

Jak vyrobit domácí marcipán a jak pražit mandle?

Možnosti řazení