Sůl himalájská jedlá

Jedlá růžová ( díky obsahu železa ) čistě přírodní  jemně mletá minerální himalájská sůl s obsahem minerálů, nerafinovaná z Pakistánu. Sůj je šetřně pomleta usušena na slunci bez použití chemických procerů a bělení. Sůl ( naCl ) se skládá ze 40% sodíku a 60% chlóru. Má tři základní funkce:

  • ochucuje potraviny
  • konzervuje potraviny
  • dodává tělu sodík a chlór

Himalájská růžová sůl a její účinky:

  • podporuje metabolické procesy v těle
  • přispívá k rovnováze prostředí v těle ( vyrovnání hladiny zásada a kyselin )
  • díky obsahu železa přispívá ke krve tvorbě
  • prospívá nervové soustavě
  • dobře vstřebatelná pro lidský organismus
  • vylučovací orgány ( játra ) nejsou přetěžovány zpracováním této soli
  • vhodná jako Paleo a RAW strava.
  • více o účincích soli

Použití: zdravá náhrada bíle stolní soli na ochucení jídel, ale i jako koupelová sůl.

Himalájská černá sůl - black salt nazývaná kala namak

jedná se o nerafinovanou vulkanickou sůl s typickou vůni po vajíčkách růžovo šedé barvy.

  • pomáhá při pálení žáhy
  • prospívá travícímu traktu

Články o soli:

Možnosti řazení