Vlašské ořechy

Sušená jádra loupaná z vlašských ořechů jsou plody ořešáku. Jsou zdrojem tuků až 70% - nenasycené mastné kyseliny, proteinů, vitamínů B1, B2, B3, B6 a E,  a minerálů železo, vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, draslík,

Vlašské ořechy a jejich účinky:

  • podporují správný vývoj mozku i celé nervové soustavě
  • brainfood
  • snižují hladinu cholesterolu
  • působí proti předčasnému stárnutí
  • podporují imunitní systém
  • prospívají srdečnímu svalu
  • vhodné pro vegany a diabetiky
  • působí proti chudokrevnosti
  • doporučuje se kombinovat s obilninami ( oves, rýže )
  • více....

Kondraindikace: pokud máte problémy se žlučníkem nedoporučujeme konzumovat vlašké ořechy

Použití: pro přímou konzumaci, do salátů, snídaňových směsí

Doporučená dávka 20-30 g / den

Jak uchovat vlašské ořechy?

Jak chránit vlašské ořechy před škůdci

Vlašské ořechy skladování a účinky proti stresu

Možnosti řazení