Xilitol - březový cukr

Březový ( dřevný ) cukr je přírodní sacharid, který se získává z dřevnatého vláknitého rostlinného materiálu ( z vláknitých částí rostlin ). Je přírodní alternativou rafinovaného cukru a má o více jak 33% menší obsah kaloriií. Xylitol získaný ze dřeva břízy a xylitol získaný z kukuřice se opravdu v ničem neliší.

Xilitol, březový cukr a jeho účinky:

  • sladidlo pro diabety
  • neškodí zubům
  • o 40% méně kalorií než cukr
  • o 75 % méně sacharidů
  • nezvyšuje hladinu cukru v krvi
  • udržuje v ústech neutrální pH
  • pomáhá opravovat poškozenou zubní sklovinu
  • solný roztok s obsahem xylitolu snížuje nitrooční tlak

více o xilitolu

Chuť: cukr a xylitol od sebe takřka nerozeznáte

Kontraindikace: projímavé účinky při nadměrné konzumaci

Dávkování: stejné jako rafinovaný bílý cukr

Přírodní sladidla:

Možnosti řazení